Hjem Nobels Fredssenter
HjemMediatekArbeid i klassenTidslinjeVeggenSi;DUtstillingen
NU mot sabotasje som aksjonsform
Sabotasje er en fullstendig uakseptabel aksjonsform for norsk miljøbevegelse. For norske miljøorganisasjoner er ikkevold og åpenhet absolutte krav.

Dersom påstanden fra den amerikanske dyrevernorganisasjonen Agenda 21 om at de står bak senkingen av hvalbåten "Willassen Senior" er riktig, er det svært alvorlig. Miljøorganisasjonene Natur og Ungdom, Bellona og Norges Naturvernforbund reagerer kraftig både på aksjonsmetodene og på saken organisasjonen står for.

Den ukjente amerikanske dyrevernorganisasjonen Agenda 21 har ifølge flere norske medier i dag tatt på seg ansvaret for senkingen av hvalbåten "Willassen Senior" som lå til kai i Svolvær 31. august.

Sabotasje er en fullstendig uakseptabel aksjonsform for norsk miljøbevegelse. Vi tar kraftig avstand fra denne handlingen, og føler med eierne av "Willassen Senior". For norske miljøorganisasjoner er ikkevold og åpenhet absolutte krav ved alle aksjoner.

Dagens norske småhvalfangst er en bærekraftig høsting av ressursene i havet, og vi har ingen forståelse for aksjoner mot den. Et angrep på dagens hvalfangst langs norskekysten har ingenting med miljøvern å gjøre.

Natur og Ungdom

,
Foto: Natur og Ungdom
Foto: Natur og Ungdom

Legg til kommentar
Tittel
Navn
Kommentarer